3M szennyfogó szőnyeg: a tiszta belső terekért

2022. február 10.
3M szennyfogó szőnyeg: a tiszta belső terekért 3M szennyfogó szőnyeg: a tiszta belső terekért

A különféle szőnyegek, akárcsak a 3M szennyfogó szőnyeg alkalmasak arra, hogy megakadályozzák a szennyeződések behurcolását a belső térbe. A piszok tekintetében a bejárat egy kritikus terület, a belső szennyeződések legnagyobb része ugyanis itt kerül a helyiségbe. Olyannyira igaz ez, hogy amennyiben megakadályozzuk a kosz bejutását, például szőnyegek segítségével, akkor akár 40%-kal is csökkenthetők a takarítás költségei.

A szennyfogó rendszerek

A szennyfogó rendszerek különféle funkciójú lábtörlők elemeiből állnak össze. Egy komplex rendszer három fázisból áll, amelynek első eleme a nagy méretű, szilárd szennyeződéseket fogja fel, így például a kavicsot, a sarat. A második a még fent maradt, kisebb méretű koszt távolítja el, például a port, és a homokot, a harmadik fázisban pedig a lábtörlő a nedvességet, a vizet szívja fel.

Ezek alapján a zónaszemlélet háromféle szennyfogót különböztet meg: a kültérit, a köztes zóna lábtörlőit, illetve a beltérit. Ezek a zónák többféle változatban és variációban helyezkednek el, sőt az is előfordulhat, hogy mind a három típus nincs is jelen, például a köztes zóna kialakítását igen gyakran megspórolják.

3M szennyfogó szőnyeg

Mi alapján érdemes választani?

Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amiket érdemes végiggondolni választás előtt, hogy biztosan a megfelelő szennyfogó kerüljön az ajtó elé/mögé.

Útvonalak sajátosságai

Egy helyiség tisztaságát és azt, hogy ezt mennyire nehéz megtartani számos dolog befolyásolja. Nem mindegy például, hogy milyen útvonal mentén közlekednek az emberek, mekkorák ezek az útvonalak, mekkora a forgalom és az milyen jellegű. Ezek alapján lehet meghatározni, hogy milyen szennyfogó szőnyeget érdemes választani.

Kültérre vagy beltérre

Lényeges kérdés, hogy a szennyfogó szőnyeget kültéren vagy pedig beltéren szeretnénk elhelyezni. Amennyiben a szőnyeg a bejárati ajtó előtt van, akkor ha egy mód van rá, számoljunk vele már az épület tervezésekor. A kültéri szennyfogók esetén figyelembe kell venni az éghajlati sajátosságokat is, például azt, hogy milyen mértékben kell számolni a hó takarásával, a csapadék hatásaival és az UV sugárzással. A kültéri lábtörlők feladata, hogy a cipőtalp és az oldal szennyeződéseit eltávolítsa, ezzel megakadályozható, hogy a szilárd halmazállapotú piszok a padló felületén kössön ki.

A beltéri szennyfogók célja ezzel ellentétben, főként a nedvesség felszívása és persze emellett a fennmaradt piszok eltávolítása a cipő felületéről.

A szennyfogó anyag

A lábtörlő anyagát az alapján érdemes megválasztani tehát, hogy kültérre vagy pedig beltérre kerül majd.

A gumi alapanyagú lábtörlőket a legtöbbször kültérre helyezik el, ezért szerencsés, ha erős, strapabíró, hatékony és a tisztítás terén is egyszerű dolgunk van vele. Elérhető belőlük tekercses és modulos változat is, így könnyedén megoldható, hogy beltérre már egy textiles verzió kerüljön.

A 3M szennyfogó szőnyeg

A textil lábtörlők igen gyakoriak, köszönhetően annak, hogy változatos kivitelben érhetők el: van ami gumi, van ami műanyag alapra készül, a szálvastagság lehet hosszabb és rövidebb is, sőt a szálösszetételben is lehetnek különbségek.

A harmadik fő alapanyag a szennyfogók esetén az alumínium. Ezek igen strapabírók, megjelenésük viszont modern és elegáns, ezért előszeretettel alkalmazzák ezt a típust irodaházakban. Bárhova, bármilyen formában el lehet őket helyezni és könnyen a környezet sajátosságaihoz alakíthatók.

3M szennyfogó szőnyeg előnyei

A 3M szennyfogó szőnyeg számos előnnyel bír a többi típushoz képest. Nézzük ezeket!

  • Számos változat létezik belőle, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kivitelt. A Nomad típus például alacsony forgalomban (maximum 500 fő/nap) ajánlott beltéri tisztítás esetén, a Nomad Terra feladata a speciális szennyeződések felfogása kültéren és beltéren, de létezik kuszált szálas és öntapadós verzió is.
  • A típustól függően a szennyfogó szőnyegek igen tartósak. Még a vékonyabb és kevésbé ellenálló modellek is néhány száz fős forgalom mellett sokáig kitartanak. A 3M esetén a minőség garantált.
  • Esztétikus megjelenésüknek köszönhetően hozzáadnak a látványhoz, nem pedig elcsúfítják azt. Bizonyos helyzetekben ez fontos szempont, például egy irodaház vagy egy hotel esetében.

A szennyeződések, a sár és a nedvesség házon kívül tartása nemcsak a takarítás, a padló védelme és az esztétikum miatt lényeges, hanem a biztonság miatt is. Nézz körül, milyen megoldásokat kínál a Flanker!

 

Még több cikk a témában


© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki