Festékvédő fólia: plusz védelem a gépjárműnek

2021. május 07.
Festékvédő fólia: plusz védelem a gépjárműnek Festékvédő fólia: plusz védelem a gépjárműnek

A tavasz hangjai közé sorolhatjuk nemcsak az énekes madarak füttyei és trilláit, hanem a távolabbra útnak induló személygépkocsik hangjait is. Kevesen gondolnák, hogy egy-egy hosszabb autós kiruccanásnál a gépjármű apró ellenségeinek számítanak az útfelverődések, felpattogzó kövek, sőt, még maga az időjárás is. Szerencsére erre a problémára is egyszerű megoldást választhatunk.

Mitől véd a festékvédő fólia?

Az elnevezés kicsit csalóka. Ha megnézzük például a 3M™ Scotchgard™ Festékvédő Fólia leírását, rögtön láthatjuk, hogy festékről igazából szó sincs. Ez egy, a kővédő fóliák családjába tartozó termék, amely a legmagasabb szintű karc- és foltállóságot, áttetszőséget és tartósságot ígéri az autóját kímélni szerető tulajdonos számára.

A kővédő fóliák kategórianév már közelebb visz minket e termékek használati előnyeihez. Sajnos Magyarországon nagyon is megvan a létjogosultsága, hiszen a közel 32 000 kilométernyi út egy jelentős része még mindig nem rendelkezik korszerű betonburkolattal. A földutak, murvásabb, elhanyagoltabb helyek pedig melegágyai a kőfelverődéseknek.

3m-festekvedo-folia

A festékvédő fólia haszna

Maradjunk tehát a festékvédő fólia kategóriánál! Az autó sérülékenyebbnek számító felületeire ezért jelentenek kiváló megoldást e fóliák: a rendkívül vékony, tiszta, az autó formájához tökéletesen alkalmazkodó védőréteg egyik oldala nyomásérzékeny ragasztóval lett ellátva, hogy könnyen a járműre lehessen helyezni. Ezen kívül anyaguk hihetetlen jó védelmet biztosít – a 3M™ Scotchgard™ SGH6PRO Festékvédő Fólia, Pro sorozata például önhegedő formulájukkal elősegítik, hogy a kisebb karcolások egyszerűen, maguktól eltűnjenek. Az átlátszó, bevonatos technológia maximális ellenállást mutat az időjárás, kopás, de még a foltok ellen is. Az autó „sebe” így hamar begyógyul.

A 3M™ 8592 Festékvédő Fólia pedig a maga 200 mikron vastagságával, stancolható poliuretán fóliájával még a zsugorodással és tágulással szemben is megfelelő védelmet biztosít. Ráadásul itt a fóliabevonat nem rendelkezik átlátszó réteggel, így ideális választás a nem látható felületekre, míg az átlátszó fóliák közül a nyolc milliméteres 3M™ Scotchgard™ SGH6PRO Festékvédő Fólia is elérhető.

Általában a PRO utótaggal ellátott termékeket nem véletlenül hívják így: az autó kontúrjait kiválóan követő, szívós poliuretán anyagból készült autóvédelmi eszközök PRO, azaz professzionális védelmet garantálnak például az első lökhárítók, az oldalsó tükrök, a motorháztetők vagy az ajtókilincs üregei, valamint az ajtószélek körül. Ezen kívül jó hír, hogy még az UV sugarak okozta károsodásokkal szemben is védik járművünket. Ránézésre ugyanolyan marad az autónk, ahogy megszoktuk, de már az úttalan utakra is felkészült állapotban, azaz kopás-, szúrás- és szakadásállósággal felszerelve, és még magas hő- és nedvességállósággal kiegészítve gördülhet ki.
 
Így már azért nyugodtabban aludhatunk, ha az autó külseje miatt aggódnánk. A termékkínálattal, a megfelelő választással, vagyis a festékvédő fóliák használatával nyugalmasabb éveket szerezhetünk magunknak. (Ezekre a termékekre ugyanis többéves garanciát vállalnak a gyártóik.)
Útra fel, autózzunk okosan, a jármű külsejére is gondolva!

Még több cikk a témában

A műanyag gyártás története

A műanyag gyártás története

Univerzális ipari megoldások
Kábelkötegelő: az időtálló rögzítés

Kábelkötegelő: az időtálló rögzítés

Univerzális ipari megoldások

© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki