Ragasztó eltávolítás kíméletesen

2021. június 25.
Ragasztó eltávolítás kíméletesen Ragasztó eltávolítás kíméletesen

A ragasztó eltávolítás sokszor nem egyszerű feladat. Címkék, matricák eltávolítás után gyakran csúnya, foltos nyomot hagynak és elrontják az összképet. Láttál már a beleragadt portól elszíneződött ragasztómaradványt? Sajnos mi is. Szerencsére itt van nálunk rá az ellenszer.
 
Újrahasznosítanád a befőttes üvegeket vagy leszednéd a szélvédőről az autópálya matricát? A csemetéd kidekorálta a szobáját, ami neked akkor sem tetszett, viszont most már neki sem? Esetleg új poharakat, edényeket vásároltál, de az aljukon még mindig ott virítanak a ragasztó maradványok? Ezek sajnos akár több mosogatás után is igen ragaszkodónak bizonyulnak. Megmutatjuk, milyen házi praktikákat vethetsz be ellenük. Elöljáróban annyit elárulunk, hogy arra is lesz megoldásunk, ha nincs kedved vagy időd kicsit hosszadalmas házi praktikákkal bíbelődni.

Ragasztó eltávolítás üvegről

Üvegre ragasztott matrica esetében egy kis alkohol is segíthet. Ezt a szélvédőn is könnyen alkalmazhatod. Itass át vele egy vattakorongot, majd dörzsöld át az érintett területet. Műanyag felületek esetében inkább válassz más módszert, mert az tompává, fénytelenné válhat a ragasztó eltávolítás után.

Bútorlapra acetont vagy higítót

A bútorlap szennyeződéseire jó a körömlakklemosó és a higító is. Még az alkalmazásuk is megegyezik: löttyints egy picit egy vattapamacsra, majd dörzsöld át vele a szennyezett bútorlapot. Vidd fel, hagyd hatni, majd óvatosan kapard le. Légy óvatos. Alkalmazás előtt érdemes egy kevésbé látható helyen próbát végezni, mert egyes anyagtípusokat a higító mattíthat, a körömlakklemosó pedig akár le is szedheti a felső réteget.

Textilre vasalót

ragaszto-eltavolites-vasaloval

Az összeragadt szőnyeg esetén bevetheted a vaslót is. Tartsd fölé és a meleg gőz segítségével melegítsd, lágyítsd fel a ragasztó maradványait. Ezt a módszert akár a parkettán is kipóbálhatod. Nagy előnye, hogy karcmentesen tudsz elbánni a foltokkal.

Fordítsd maga ellen

Bizarrnak tűnik, de egyes ragasztóféléket ragasztóval is semlegesíthetsz. Tégy ragasztószalagot a szennyeződésre, majd óvatosan húzd le. Ha a régi ragasztó az újba ragadt, nyert ügyed van.

Szétnézhetsz a konyhában is

ragaszto-eltavolitas-etolajjal

Az alkoholos eltávolítás nemcsak a műanyagon, nagy általánosságban minden vegykezelt felületen kerülendő. Ebben az esetben a háztartási étolajjal érdemes tenni egy próbát. Kend be, hagyd hatni legalább 20 percet, majd egy ruha vagy szivacs segítségével töröld le az olajat – jó esetben a ragasztóval együtt. Ha nem jött le, az ecetet is kipróbálhatod. A maximális hatás érdekében sokan az olajba szódabikarbónát tesznek. Esetleg érdemes kipróbálnod, ha a zsiradék önmagában nem volt elég. A befőttesüvegeket akár mosogatószeres vízbe is beáztathatod. Bizonyos ragasztótípusok esetén beválik, ám egyes termékek jóval makacsabbak ennél.

… vagy a fürdőben

ragaszto-eltavolitas-hajszaritoval

Ha vegyszermentes megoldást keresel, bevetheted a hajszárítót is a ragasztó eltávolítására. Ez felmelegíti és valamelyest megolvasztja a ragasztót, hasonló elven működik, mint a korábban említett vasalós technika. Fellazult, meleg állapotban a ragacs már könnyebben leszedhető. Valószínűleg nem lesz makulátlan az eredmény, utána át kell menned a felületen tisztítószeres ruhával, tehát a teljes vegyszermentesség azért semmiképp sem valósulhat meg, és egy hangyányit időigényes is a folyamat.https://flanker.hu/blog/univerzalis-ipari-megoldasok/ragaszto-eltavolitas-kimeletesen

… vagy menj biztosra

Ha gyorsan és biztosan pontot tennél a dolog végére, a 3M™ Ragasztó eltávolító lesz a jó megoldás. Ne tévesszen meg a neve, segítségével nem csak a ragasztó, de a viasz, zsír, olaj, sőt a kátrány nem kívánatos maradványaitól is megszabadulhatsz. Sokoldalúságának köszönhetően biztosan nem hever majd nálad kihasználatlanul.

Használata gyors és nagyon egyszerű. Felhordás után már néhány perc elteltével hatékonyan fellazítja a makacs foltokat. Ezután töröld át a szennyezett felületet előbb nedves, majd száraz ruhával. Szinte szebb lesz, mint új korában. 3M™ Fólia Eltávolító Rendszerünk segítségével pedig a grafikai fóliákat szedheted le maradéktalanul, a felület károsodása nélkül.
 
 

Még több cikk a témában


© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki