A ragasztószalag adagoló használata

2022. december 06.
A ragasztószalag adagoló használata A ragasztószalag adagoló használata

A ragasztószalag a csomagolás egyik legfontosabb része. Ez biztosítja, hogy a doboz zárt maradjon egészen addig, ameddig arra szükség van, például amíg a megadott címre kikézbesítik. Mit kell tudni a ragasztószalagokról és hogyan működik a ragasztószalag adagoló használata? Erről szól ez a blogposzt!

A ragasztószalag

A ragasztószalag biztosítja, hogy a doboz zártan eljusson A pontból B pontba. A helyes dobozzáráshoz elengedhetetlen a megfelelő ragasztó kiválasztása, illetve az sem mindegy, hogy mekkora mennyiség kerül a doboz felületére. Ezek leginkább attól függenek, hogy a csomag mekkora súlyt nyom, illetve az sem elhanyagolandó, hogy mit kell bírnia a szalagnak, mennyi ideig kell a dobozt zárva tartani és milyen környezeti tényezők közepette.

Ragasztószalag adagoló használata

A ragasztószalag hatalmas előnye, hogy gyors és kényelmes használatot tesz lehetővé, mivel öntapadó. Sokféle módon használható, kisebb, nagyobb, könnyebb és nehezebb csomagok lezárására is alkalmas. A legnépszerűbb típusai:

  • PVC alapú ragasztószalag: akár nehéz súlyú csomagokat is le lehet zárni a tapadás magas fokának köszönhetően, sérülés esetén pedig a szalag nem szakad tovább.
  • Polipropilén alapú ragasztószalag: kiváló zárási teljesítménye van és szakítószilárdságára sem lehet panasz.
  • Akrilát rétegű ragasztószalag: jellemzője, hogy a minőség tekintetében igen széles skálán mozog, a jó minőségűek ára általában magasabb.
  • Ragasztószalag hotmelt réteggel: ár-érték arányban jó választásnak bizonyul és öntapadó ragasztóként kiválóan tapad a felület felszínéhez.

A ragasztószalag adagoló használata

A ragasztószalag adagoló segítségével a szalagokat sokkal könnyebben és pontosabban fel lehet ragasztani, így pengék segítségével optimalizálható a ragasztószalag mennyisége. Többféle adagoló típus is létezik, van ami kézi, van ami gépi, félautomata vagy automata.

A ragasztószalag adagolókat csoportosíthatjuk az alapján is, hogy mekkora szalagok befogadására képesek. Létezik 9 mm, 25 mm, 38 mm, 48 mm, 50 mm vagy akár 75 mm széles, illetve 50 méteres, 60 méteres, 66 méteres, 100 méteres, 130 méteres és 150 méteres változat is.

A professzionális készülékek használatával a ragasztószalag adagolása hatékony, ráadásul csendesen és gyorsan működnek.

Íme néhány termék a Flanker kínálatából:

3M™ H-180 Kézi ragasztószalag adagoló

Ez egy kézi ragasztószalag adagoló, amit pisztolymarkolattal készítettek, így a használata könnyű és kényelmes, a cserélhető szalag eltávolítása pedig csupán egy mozdulat. Mindössze néhány pillanat a ragasztás, a gurítás, a simítás és a tépés.

Scotch® H150 Alacsony zajkibocsátású Dobozlezáró Ragasztószalag-adagoló

Ez egy kézi, pisztolymarkolatos, tekercses szalag adagoló, amit zajcsökkentő szerkezettel láttak el, így nem kell aggódni attól, hogy a tevékenység, a dobozok ragasztása túl nagy zajjal jár. Igen tartós és robusztus szerkezet, amit könnyű tölteni, így a ragasztószalag adagoló használata és a befűzés gyerekjáték.

Scotch® M920 ragasztószalag-hosszadagoló

A M920 ragasztószalag hosszadagoló 1,25 cm-től egészen 10 cm-ig egyenletes és automatikus adagolást biztosít.

3M™ AccuGlide™ II Alsó szalagfelhordó fej

A dobozzáró gépeknél használatos ragasztószalagfelhordó fej minimális erőt fejt ki, miközben tökéletesen zárja le a dobozt. A nyitott szalagpályának, illetve az alacsony profilú oldallemeznek köszönhetően a vágás menetét könnyíti és igen gyors is. A szalag feszességéről a fék gondoskodik, ami egyben azt is megakadályozza, hogy használat közben túlfeszítsék a szalagot.

Ragasztószalag adagoló használata

Ragasztási technikák

A dobozok esetén többféle ragasztási technika is alkalmazható. Vegyük sorra ezek közül a leggyakrabban alkalmazott megoldásokat:

  • L lezárás: Létezik az úgynevezett L lezárás, amit leginkább kisebb, könnyebb csomagok lezárására használnak, mivel csupán két ponton zárja a dobozt, és nem a nyílás teljes hosszában.
  • U lezárás: könnyebb és nehezebb dobozok lezárására is alkalmas, akár hosszú távon is. Az U lezárás, ami a kartondoboz nyílásán teljes hosszban végighúzódik és ráfordul a doboz oldalára.
  • U + L lezárás: az előző két változat vegyítése, amivel akár nehéz dobozokat is le lehet zárni hosszú távra is.
  • H lezárás: különösen viszontagságos körülmények esetén ajánlott a H zárás, aminek lényege, hogy üvegszálas szalaggal erősítik meg a dobozt.

Szakértelem és minőség jellemzi a Flanker termékeit, melyekkel 8 iparágat szolgálunk ki. Nézz körül a webkatalógusunkban!

Még több cikk a témában

3M Dual Lock ipari tépőzár

3M Dual Lock ipari tépőzár

Univerzális ipari megoldások
3M füldugó és fültok: óvja a hallását

3M füldugó és fültok: óvja a hallását

Univerzális ipari megoldások

© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki