Maszkolószalag: pontos, precíz és vibrálóan kreatív festés

2021. július 22.
Maszkolószalag: pontos, precíz és vibrálóan kreatív festés Maszkolószalag: pontos, precíz és vibrálóan kreatív festés

A nyári időszak a legalkalmasabb a különféle felújítások és egyéb festési munkálatok elvégzésére. Ilyenkor eleve tárva-nyitva hagyjuk az ablakokat, a száraz, meleg időjárás pedig elősegíti a festett falfelület gyors száradását. A nem kívánt elkenődések, a festékpöttyös villanykapcsolók, elmaszatolódott szegélylécek azonban rontják az összképet. Mivel a szennyeződés eltávolítása nehézkes és hosszadalmas vagy épp lehetetlen, ezekkel az apró botlásokkal, esztétikai hibákkal éveken át, nap mint nap szembesülhetünk. A maszkolószalag egy számtalan szélességben kapható, papíralapú ragasztószalag, amely segítségével könnyebben és precízebben vihető fel a festék az adott felületre.

Könnyű használat, könnyű eltávolítás

A maszkolószalag alkalmazása végtelenül egyszerű. Befedi, eltakarja az óvni kívánt területet, így nem kell annyira óvatosan, körülményesen festened, és jóval gyorsabban halad a munka. A szalagra került festék nem üt át, nem színezi el a védelem alatt álló részeket, speciális ragasztófelülete nem hagy nyomot, nem okoz sérülést. A maszkolószalagok óriási előnye, hogy könnyedén visszaszedhetők. Így, ha elsőre nem sikerülne megfelelően felhelyezni őket, egy mozdulattal eltávolíthatók és újra felragaszthatók. A festés végeztével pedig bármilyen anyagú felületről egyetlen mozdulattal lehúzható.

Nyílegyenes vonalak, tűpontos élek

A festőszalag használata nem igényel különösebb szakértelmet. Csak rá kell ragasztani azokra az élekre, amelyeket meg szeretnénk kímélni a festés során. Az aprólékos, kis területen végzett festés esetén, például a sarkokban pedig inkább a vékony maszkolószalag lesz célravezető. Ha pedig széles mozdulatokkal, nagy falfelületen dolgozol, célszerű a szalgból is egy szélesebb kivitelezést alkalmazni.

A kínálatunkban is megtalálható 3M™ 501E Maszkolószalag minden igényt kielégítő, professzionális termék. Ellenáll a vegyszereknek, oldószereknek és nagy fokú hőállóság jellemzi. Gyorsan és jól halad vele a munka.
A 3M™ 301E nagy teljesítményű ipari maszkolószalag is nagyobb falfelületek esetén ideális választás. Vízálló, vastag, krepp anyagból készült, mely hatékonyan óvja a felületet.

Lehet kockás, zebracsíkos?

maszkoloszalag-mintas-falhoz

Lehet! A maszkolószalag kreatív célokra is használható. Bátran bevetheted, ha megújítanád a dolgozószobát vagy feldobnád a gyerekek birodalmát egy kis faldekorral. Zebracsík, nyíl, kocka, absztrakt ábrák: a legváltozatosabb, akár térbeli hatást keltő vagy egymásba fonódó alakzatokat, egyedi mintákat is létre lehet vele hozni néhány doboz festék és egy kis fantázia segítségével. A 3M™ Fine Line Maszkolószalagot kifejezetten erre a célra ajánljuk. Hátoldala félig átlátszó, így pontosan látod, hogy hova kerül a ragasztó. Akár a felhelyezést követően is ellenőrizheted, hogy mennyire pontos az illesztés. Ha utólag korrigálnál, csak szedd fel, és ragaszd újra.

Beltérben

A terméknek számtalan típusa létezik nemcsak szélesség és terméktulajdonság, de felhasználási terület szerint is. Nagy általánosságban elmondható, hogy beltérben gyakorlatilag bármelyiket bevetheted felhasználási igény szerint.

Kültérben

Abban az esetlben, ha kültérben festenél, ajánlatos viszont speciálisan erre a célra készült maszkolószalagot beszerezned. Miért lényeges ez? Ezek a típusok ugyanis sokkal ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival, például az erős UV-sugárzással vagy egy váratlan esőzéssel szemben. Speciális ragasztófelületüknek köszönhetően a nap nem égeti rá őket a kezelt felületre. Ez sajnos gyakori jelenség a kültérben használt, majd „ottfelejtett” beltéri maszkolószalagok esetében.

Egy idő után a szalag annyira ragaszkodóvá válik a napsugárzás hatására, hogy csak kis darabokban szedhető le, csúnya nyomot hagyva maga után. Ezeket a nem túl tetszetős szalagmaradványokat már csak jelentősebb fizikai behatás, dörzsölés, kaparás árán lehet eltávolítani. Ez a folyamat pedig nem csupán időigényes, de ráadásul épp azt a felületet károsítja, karcolja fel, amelyet eredetileg védeni szerettünk volna.

Maszkolószalag akár az autón is

Az autón lévő kisebb karcolásokat, esztétikai sérüléseket festéssel lehet a legegyszerűbben korrigálni. Ha azonban nem sikerül elég jól kivitelezni, a szétszóródó festék árulkodó nyomai szintén elcsúfítják a látványt. A 3M 06347 Perforált maszkolószalagot kifejezetten a szélvédők és ablakok szélénél húzódó gumiprofilok fedésére fejlesztették ki. A műanyag szalag nem öntapadó részét be kell helyezni a gumiprofil alá, majd a szélesebb öntapadó részt vissza kell hajlítani alá ás rá kell ragasztani a védendő felületre. Termékünk, és persze a gondos maszkolás eredményeképpen a kocsi szebb lesz, mint új korában.

Még több cikk a témában

A védőszemüvegek fajtái

A védőszemüvegek fajtái

Univerzális ipari megoldások
Kültéri csúszásgátló szalag

Kültéri csúszásgátló szalag

Univerzális ipari megoldások

© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki