Mézeskendő használata: portalanítás mesterfokon

2023. április 17.
Mézeskendő használata: portalanítás mesterfokon Mézeskendő használata: portalanítás mesterfokon

A mézeskendő egyfajta portalanító kendő, aminek segítségével tökéletesen tisztává lehet varázsolni a felületeket. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a nagyobb szennyeződéseket távolítja el, hanem a kisebbeket is az anyag sajátosságainak köszönhetően. A mézeskendő használata egyszerű, bárhol és bármikor alkalmazható. Nézzük, mit kell tudni róla!

A hagyományos portalanító kendők alkalmasak arra, hogy a portörlés folyamatában az eszközök, anyagok felületéről eltávolítsák a port. A portörlésre használt kendőknek megannyi formája létezik, van, ami nedves, van, ami száraz, van mikroszálas és még folytathatnánk a sort. Egy egyszerű takarítás során ezek kiválóan használható eszközök, ezekben az esetekben ugyanis a cél a por mennyiségének minimalizálása. Ha azonban minden por, kosz, szennyeződés eltávolítása a cél, azé is, ami szabad szemmel alig vagy nem is látható, akkor a mézeskendő a legjobb választás. Nézzük miért és hogy mennyire egyszerű a mézeskendő használata! mézeskendő használata

Mi az a mézeskendő?

A mézeskendő speciális, nem szövött szálszerkezetű anyagból készül, ennek köszönhetően a legkisebb porszemek is beleragadnak. Ez különösen fontos olyan helyzetekben, amikor egészen minimális szennyeződés is problémához vezethet, ilyen például a festés és a fényezés. Ha ugyanis a pormentesítés nem tökéletes, akkor a felkent anyag idővel leválik, nem lesz elég tartós.

A kendőre jellemző előnyös tulajdonság, a pormegkötő képesség az anyag szerkezetének köszönhető, illetve az impregnáló anyagnak, ami nem tartalmaz viaszt, teljes mértékben szilikon és soha nem szárad ki. A kendő képes arra, amire egy egyszerű porfogó kendő nem. Ha ugyanis egy hagyományos porfogó kendő segítségével töröljük le a felületet, akkor a porszemcsék egy része a törlés után visszahullik, ennek köszönhetően a tisztítás soha nem lehet 100%-os. A mézeskendő azonban ragadós anyaggal bevont, így megakadályozza, hogy a szennyeződés visszakerüljön a felületre.

A mézeskendő legnagyobb előnye, hogy biztosítja a tökéletes pormentességet. Mindezt úgy teszi, hogy közben nem hagy ragasztónyomot, törlésnyomot vagy egyéb más nyomot a festés vagy a fényezés előtt.

Leginkább ipari és laboratóriumi körülmények között alkalmazzák, olyan helyzetekben, ahol a teljes tisztaságból nem lehet alább adni. Létezik hagyományos és nedves változata is.

Mézeskendő használata

A mézeskendő használata igen könnyű és egyszerű. Mindössze szét kell hajtani az anyagot és finoman áttörölni vele a felületet. Fontos, hogy ne nyomjuk rá a kendőt, mivel ebben az esetben megeshet, hogy a törlés nyoma látható lesz.

A kendő tárolása igen praktikusan megoldható fali tárolókban. Ebben az új még nem használt és a már használt, de még nem kidobásra ítélt kendőket is tárolni lehet. A kendőt ugyanis nem kell egyetlen használat után eldobni, többször is lehet használni, még így is száraz és puha lesz.

 mézeskendő használata

Milyen anyagokon alkalmazható?

Ez a típusú portalanító kendő univerzálisan alkalmazható. Tökéletesen eltávolítja az anyag felületéről a por, a szösz, a kosz részecskéit, illetve a csiszolás után keletkezett maradványokat is. Jól használható, fém, műanyag felületeken és ott is, ahol üvegszál található az anyagban.

Nézz körül a Flanker weboldalán, itt mindent megtalálhatsz, amire az ipari tevékenységek során szükség lehet. 20 éves múltra visszatekintő vállalatunk profi megoldásokat kínál a csomagolástechnika, a nyomdaipar, a papíripar, a gépjárműipar és az elektronikai ipar szereplőinek.

Még több cikk a témában

Fóliázó szerszámok

Fóliázó szerszámok

Univerzális ipari megoldások
Biztonsági ablakfólia

Biztonsági ablakfólia

Univerzális ipari megoldások

© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki