Nyomtatható fólia: minden felület lehet reklám

2023. november 15.
Nyomtatható fólia: minden felület lehet reklám Nyomtatható fólia: minden felület lehet reklám

Minden reklámfelület, csak a megfelelő módszert kell megtalálni arra, hogy miként lehet rajta az adott üzeneteket elhelyezni. Ma már széles skáláról válogathatnak azok, akik reklámozás céljából szeretnék használni a rendelkezésükre álló felületeket, például az ablakokat, a táblákat, a járműveket. Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy mi az a nyomtatható fólia, milyen területeken alkalmazható és milyen előnyei vannak.

Mi az a nyomtatható fólia?

A nyomtatható fólia hengerelt eljárással készül, alapja monomer PVC, ennek köszönheti előnyös tulajdonságait. Igen változatosan alkalmazható, ennek megfelelően különféle típusai léteznek. Van belőle matt felületű, fényes felületű, ezek mindegyike más-más környezetben mutat jól, illetve esetükben természetesen a felhasználás területe sem mindegy.

Nyomtatható fólia

A tartósság tekintetében kettő típust különböztetünk meg: vannak azok a fóliák, amelyek állandók, hosszú távú célt szolgálnak, tehát nem azért kerülnek fel, hogy például egy adott esemény elmúltával rövid időn belül eltávolításra kerüljenek. Ebben az esetben tehát különösen fontos, hogy az anyag tartós legyen. Emellett azonban vannak olyan nyomtatható fóliák is, amelyeket egy mozdulattal el lehet távolítani. A visszaszedhető fólia abban az esetben jó választás, ha szeretnénk a felületet időről időre felfrissíteni, új megjelenést adni neki.

A felhelyezés szempontjából szintén kétfajta fóliáról beszélhetünk, vannak azok, amelyeket fel kell felragasztani a felületre és léteznek öntapadós fóliák is. Utóbbiakkal sokkal könnyebb bánni, egyszerűbb és gyorsabb a telepítésük, előbbiek azonban jellemzően tartósabb megoldást jelentenek.

A nyomtatható fóliák kültéren és beltéren is jó szolgálatot tehetnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy jól bírják az időjárás kihívásait. -30 Celsius-fok és 90 Celsius-fok közötti hőmérséklet esetén sem mutatnak elváltozást. Lényeges, hogy az oldószerek hatásainak is ellenállnak, ez jelentősen hozzájárul a magas élettartamukhoz. Beltéren korlátlan ideig tündökölnek eredeti pompájukban, kültéren pedig nagyjából 3 év után lesz szükség a cserére.

Hol használható a nyomtatható fólia?

A nyomtatható fóliának számos felhasználási területe van, mivel sokoldalú anyag, amely lehetővé teszi a grafikai és reklámipar számára, hogy kreatív és hatékony megoldásokat kínáljon.

Ablak dekorációk

Nyomtatható fóliákat használnak ablakok dekorálására üzletekben, irodákban és otthonokban is. Ezek a fóliák lehetővé teszik a fényáteresztést, de megóvhatnak akár a kéretlen tekintetektől is. Csodás ablakdekorációkat lehet létrehozni a nyomtatható fólia segítségével, amelyek vonzzák az érdeklődő tekinteteket.

Beltéri és kültéri táblák

Nyomtatható fóliákat alkalmaznak beltéri és kültéri táblákon is. Ezek a táblák lehetnek információs, irányító, vagy akár reklám célokat szolgáló táblák is. A fólia tulajdonságainak köszönhetően kültéri és beltéri táblákon is bátran használható.

Kirakatok

Kirakatok díszítésére és promóciók kihangsúlyozására is használhatják a nyomtatható fóliákat. Ezek a fóliák rugalmasak és könnyen testre szabhatók, így maximálisan az adott üzlet stílusához igazíthatók. Milyen álmaid kirakata? Ezekkel a fóliákkal most megvalósíthatod!

Járműreklámok

Nyomtatható fóliákat alkalmaznak járművek esetében is, ezek mobil reklámlehetőséget biztosítanak. Gondoljunk csak bele, hány ilyen autós reklámot látunk nap mint nap a dugóban állva, az utcán sétálva!

Nyomtatható fólia

Milyen előnyei vannak a nyomtatható fóliának?

A nyomtatható fóliák kiváló nyomtatási minőséget biztosítanak, így a grafikai és reklámtervezők könnyen előállíthatják a megfelelő színeket és részleteket, ami a megjelenés szempontjából különösen fontos. A nyomtatható fóliák hosszú ideig megőrzik eredeti méretüket és alakjukat.

Ezek a fóliák rendkívül tartósak és ellenállóak az időjárás viszontagságaival és mechanikai igénybevételekkel szemben, így hosszú élettartammal rendelkeznek. Előnyük, hogy sokféle digitális nyomtatógéppel kompatibilisek, ezzel lehetővé téve a széles körű felhasználást és alkalmazást.

 A fóliákat könnyen fel lehet helyezni a kívánt felületre, és szintén egyszerűen eltávolíthatók anélkül, hogy maradandó károsodást okoznának. A fóliák rugalmasságuknak köszönhetően ráadásul egyaránt felhasználhatók sík és ívelt felületeken is.

A Flanker nyomtatható fóliák széles választékát kínálja. Kattints, és nézz körül a webkatalógusunkban!

 

Még több cikk a témában

A képernyővédő fólia felhelyezése

A képernyővédő fólia felhelyezése

Univerzális ipari megoldások
A csiszolóanyagok tulajdonságai

A csiszolóanyagok tulajdonságai

Univerzális ipari megoldások

© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki