Tisztítókorong a makulátlan felületekért

2023. december 04.
Tisztítókorong a makulátlan felületekért Tisztítókorong a makulátlan felületekért

A tisztítókorong egy olyan eszköz, amit a makacs, erős szennyeződések, illetve az olyan kártékony anyagok, mint a rozsda eltávolítására használnak. Ebben a blogposztban összegyűjtöttük, hogy mi mindent kell tudni róla.

A tisztítókorong előnye

A tisztítókorong igen egyszerűen beszerezhető és könnyen is használható. Szakszerű, professzionális használatával egyenletesen sima felületet kaphatunk. Bár erőteljesen dolgozik, mégsem károsítja magát az anyagot, nem hagy nyomot a felületen.

tisztítókorong

Az ipari tisztítókorongok kiváló választásnak bizonyulnak, ha hatékony tisztítást és sokoldalúságot keresünk. Ezek a korongok számos előnnyel járnak, amelyek a munkavégzést egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik. Nézzük az előnyöket!

Hatékony tisztítás

Az ipari tisztítókorongok kiválóan alkalmasak a makacs szennyeződések eltávolítására. Az erős súrlódásuknak köszönhetően gyorsan és hatékonyan tisztítják a felületeket, még a legnehezebben hozzáférhető területeket is.

Sokoldalúság

A tisztítókorongok különböző méretekben és anyagokból készülnek, így számos különböző feladathoz alkalmazhatók. Legyen szó beton, fa vagy fém felületekről, ezek a korongok megfelelnek minden kihívásnak.

Hosszú élettartam

Az ilyen jellegű korongok tartósak és ellenállók. Ennek köszönhetően hosszú élettartammal rendelkeznek, így hosszú távon is kiváló választásnak bizonyulnak.

Költséghatékonyság

A tisztítókorongok hatékonyságának köszönhetően kevesebb erőfeszítéssel és idővel elérhető a kívánt eredmény.

Tisztítókorong típusok

A tisztítókorongnak különféle típusai léteznek. Változatos méretekben találkozhatunk velük, illetve az sem mindegy, hogy milyen szemcseméretet választunk. A korong szemcseméretét annak függvényében érdemes kiválasztani, hogy végül pontosan milyen felületet szeretnénk elérni.

Széles körben alkalmazható a legkülönfélébb iparágakban, például az autóiparban és a gépiparban is. Alkalmas lehet a fém, az acél, a fa, az üveg megmunkálására, de egyéb anyagok, így például kő esetén is jól alkalmazható.

A Flanker kínálatában a legkülönfélébb tisztítókorong típusokkal találkozhatunk. Ezek közül hoztunk néhány példát!

tisztítókorong

3M™ Silver tisztítókorong

A Silver tisztítókorong jellemzője, hogy nagy igénybevétel esetén is tökéletesen dolgozik, legyen szó élletörésről vagy a hegesztési varratok eltávolításáról, hatékonyan teszi a dolgát. Olyan anyagokon használható, mint például a szénacél és a rozsdamentes acél. Az általa biztosított anyagleválás gyors és egyenletes.

3M™ Cubitron™ II tisztítókorong

A Cubitron tisztítókorong kerámiaszemcséket tartalmaz, ezeknek köszönhetően egy olyan tárcsával van dolgunk, ami igen gyorsan képes végezni a dolgát, merev és strapabíró. Kifejezetten jól használható lágyacél, rozsdamentes acél és repülőgépipari ötvözetek esetében. Ennek a típusnak a vágási sebessége kimagasló.

A szemcséket úgy tervezték, hogy háromszög alakot formáljanak. Ahogy dolgoznak, nem csiszolják, hanem vágják a fém anyagot, ami egyben azt is jelenti, hogy a szemcsék a használat során önmagukat élezik. Mivel igen gyorsan lehet velük dolgozni, ezért nincs hőképződés, és nem kell attól sem tartani, hogy a felület elszíneződik, bereped. A középső részek mélyítésének köszönhetően bármilyen szögben dolgozhatunk vele, eltávolíthatunk akár hegesztési varratokat is a belső sarkokból.

3M™ Cubitron™ II rugalmas tisztítókorong

A rugalmas tisztítókorongok a tisztítókorongok speciális csoportjába tartoznak. Szemcséiket úgy formálták, hogy a lehető leghatékonyabban távolítsák el még a legerősebb szennyeződéseket is. A fém anyagok széles körében használható, méghozzá alacsony hőmérsékleten. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően igen rövid idő alatt elérhetjük a megfelelő minőségűen megtisztított felületet.

3M™ High Performance tisztítókorong

A High Performance kivitelek jellemzői, hogy kerámia szemcséket tartalmaznak. A kerámia szemcsékről azt kell tudni, hogy igen strapabírók, hosszú élettartamúak. Előnyük, hogy a nagy teljesítménynek köszönhetően bármilyen fém anyag esetében jól használhatók.

3M™ Green Corps rugalmas tisztítókorong

A Green Corps a rugalmas tisztítókorongok táborát erősíti. A speciális anyagnak és kialakításának köszönhetően nagyobb mozgásteret, rugalmasságot biztosít, ennek köszönhetően pedig sokkal simább felületet lehet elérni.

A Flanker már több évtizede szolgálja ki az ipari szereplőket kiváló minőségű alapanyagokkal. Arra törekszünk, hogy olyan termékeket forgalmazzunk, amelyek megkönnyítik, meggyorsítják, hatékonyabbá teszik a munkavégzést. Nézz körül a webkatalógusunkban és keress bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

Még több cikk a témában

Kültéri csúszásgátló szalag

Kültéri csúszásgátló szalag

Univerzális ipari megoldások
Csiszolókorong flexhez: mit, mikor és hogyan?

Csiszolókorong flexhez: mit, mikor és hogyan?

Univerzális ipari megoldások
A ragasztószalag adagoló használata

A ragasztószalag adagoló használata

Univerzális ipari megoldások

© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki