A szálerősített ragasztószalag

2022. november 15.
A szálerősített ragasztószalag A szálerősített ragasztószalag

Egy jó minőségű ragasztószalag sok bosszúságtól mentheti meg az embert. Tény azonban, hogy nem minden ragasztó ugyanolyan minőségű, vannak köztük gyengébbek és erősebbek egyaránt. Attól függően kell kiválasztani a megfelelőt, hogy pontosan mire szeretnénk használni. A szálerősített ragasztószalag különösen stabil kötést biztosít. Nézzük, mit kell tudni róla!

Mitől függ a ragasztószalag erőssége?

A ragasztószalag stabilitása, a szakítószilárdság alapvetően attól függ, hogy milyen a ragasztóanyag és milyen a hordozó. A megfelelő párosítás esetében különösen erős kötés alakítható ki.

Szálerősített ragasztószalag

A hordozó anyag többféle lehet. A PVC kiválóan alkalmas a nagy és nehéz súlyú, vastag fallal rendelkező dobozok lezárására, míg a Polipropilén alapú ragasztókkal inkább a könnyebb, közepesen nehéz tárgyak száját érdemes lezárni. A hordozóanyag ezeken kívül lehet még papír és akár üvegszál is. A ragasztóanyagok tekintetében is több változat létezik. A kötőanyag lehet például akrilát, hot-melt, kaucsuk és solvent is.

A szálerősített ragasztószalag alkalmazási területei

A ragasztószalag biztosítja, hogy a kívánt felületek egymáshoz tapadjanak. Kiválóan alkalmas például arra, hogy papírdobozokat zárjon le, így a csomagok biztonságban érhetnek el a célállomásra. Nemcsak a csomagolás tekintetében játszik fontos szerepet a szálerősített ragasztószalag, hanem jó szolgálatot tehet rakomány rögzítés alkalmával is.

Bemutatjuk, a Flanker milyen szálerősített ragasztószalagokat kínál: 

3MTM Tartan 8953 szálerősített ragasztószalag

Ez a ragasztószalag kötegelés, palettázás esetén a legmegfelelőbb, mivel kifejezetten ellenálló, nem kopik, az anyaga nem öregszik és a nedvesség sem kezdi ki. Az erősítésről az üvegszálak gondoskodnak, ennek köszönhető, hogy a felragasztást követően a szállítás, tárolás során fellépő szélsőséges hőmérséklet esetén sem enged a tartásból.

Scotch® 8898 eltávolítható rögzítőszalag

E ragasztószalag előnye, hogy megannyi felület esetében hatékonyan alkalmazható, kifejezetten ajánlott azonban a háztartási gépek esetében. Legyen szó műanyagról vagy üvegről, a Scott rögzítőszalag erős tapadást tesz lehetővé, nem nyúlik, ami a polipropilén hordozónak és az öntapadó szintetikus ragasztónak köszönhető.

Scotch® 8915B erősített ragasztószalag

Nagy szilárdságú üvegszállal látták el a Scotch ragasztószalagját, ami ennek köszönhetően ideális a gyártási folyamat vagy éppen a szállítás során az alkatrészek összetartására. Ellenáll a nedvességnek, illetve a külső hatásoknak, nem kopik, nem sérül meg. Ha már nincs rá szükség, akkor egyszerűen eltávolítható és semmiféle nyomot nem hagy a felületen.

Scotch® 8959 kétirányú szálerősítésű ragasztószalag

Egy duplán megerősített ragasztó, ami kivételes tapadással bír. Ez a lezárószalag ellenáll a kopásnak, a nedvességnek, nem engedi, hogy a doboz középen, a záródás mentén szétnyíljon se hosszanti, se pedig keresztirányban.

Szálerősített ragasztószalag

A doboz lezárás a szálerősített ragasztószalag segítségével egyszerű és igen biztonságos. Nem kell aggódni, hogy a ragasztó elenged, elszakad, a technológiának köszönhetően ugyanis állja a különféle külső hatásokat.

A Flanker több mint 20 éve áll a nyomdaipar, a papíripar, a csomagolástechnika, a gépjárműipar, az elektronikai ipar rendelkezésére. Nézz körül a webkatalógusunkban és válogass kedvedre a minőségi termékek közül!

Még több cikk a témában


© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki