Miért javasolt az egér csuklótámasz használata?

2022. június 14.
Miért javasolt az egér csuklótámasz használata? Miért javasolt az egér csuklótámasz használata?

Az egészség megőrzése az irodában is fontos. A megfelelő környezet kialakítása alapfeltétel: ma már egyre többen választják a különféle ergonomikus székeket, ügyelnek az ülőalkalmatosság és az asztal magasságára, arra, hogy megfelelő mennyiségű fény és levegő jusson a térbe. Kevés szó esik azonban arról, hogy a kezeinket miként óvhatjuk meg a nagy igénybevételtől, hogyan kímélhetjük őket a laptop előtt ülve, ezért ebben a blogposztban az egér csuklótámasz használatának fontosságáról írunk!

Az irodai asztal elrendezése

Alapvető, hogy az asztalon meg kell találni az irodai eszközök, az egér és a billentyűzet vagy akár a monitor megfelelő helyét. A legszerencsésebb, ha a laptop klaviatúrája olyan messze van, hogy a kar 90 fokos szöget zár be.

Egér csuklótámasz

Nemcsak a hát és az agy fárad el a laptop mögött töltött hosszú órák alatt, hanem a kéz is, ami folyamatosan, merev helyzetben a billentyűzet és az egér fölött feszül, tettre készen, hogy végre hajtsa a feladatokat. Sokat segíthet és könnyíthet az izmok terhelésén, ha a kart a kartámaszon tartjuk és az is, ha egy egér csuklótámasz is helyet kap az asztalon.

Túl az irodán…

A csuklótámasz használata azonban egy teljesen más területen is nélkülözhetetlen. Korunkban ugyanis a kezek fentiekben bemutatott típusú igénybevétele sok esetben túlmutat az iroda keretein. Manapság, főleg a gyermekek és fiatal felnőttek körében népszerű szabadidős tevékenység a napi rendszerességű, akár több órán keresztül tartó, számítógépes játékok használata. Az úgynevezett „Gamer” termékek között bizony fontos szerepe van a csuklótámasznak is.  Az egér csuklótámasz főleg olyan játékok használatakor ajánlott, ahol többnyire monoton, nem heves egérmozgást igénylő feladatokat kell végrehajtani. Ilyen játékszituációkban nem csak egészségesebb környezetet teremthetünk a kéz ízületei számára, de nagyobb kényemet is biztosíthatunk kezeinknek.

Az egér csuklótámasz

A csuklótámasz segítségével elkerülhető tehát, hogy a kéz, a csukló túlzottan elfáradjon, esetleg a rossz vérkeringésből adódó zsibbadás, fájdalom jelentkezzen. A csuklótámasz általában valamilyen rugalmas anyagból készül, így képes a csuklóhoz alakulni, felvenni annak formáját, és elősegíteni, hogy a lehető legtermészetesebb állapotban tartsa az ember a csuklóját és kézfejét.

A csuklótámasz domború alakú, a töltőanyag pedig jellemzően szilikon, zselé, gél vagy valamilyen hab. Csatlakozhat a billentyűzethez, az egérpadhoz, de önmagában is állhat, különféle mintákkal, átlátszó színben és bőr borítással is kapható.

 Egér csuklótámasz

Csuklótámasszal a betegségek ellen

Mivel a csukló izmai egy munkanap alatt akár 8-10 órát is dolgozhatnak, így meglehetősen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ha a helyzet hosszú távon fennáll, könnyen alakulhat ki ínhüvelygyulladás, ganglion vagy akár kéztőalagút szindróma is.

A csuklótámasz azáltal, hogy alátámasztja a csuklót, segít abban, hogy a kéz ne terhelődjön túl és ne alakuljanak ki a fent említett betegségek. A számítógép ma már a legtöbb iroda és otthon életében nélkülözhetetlen, használatát nem lehet csökkenteni és kizárni, azonban ezekkel az apróságokkal, mint amilyen a csuklótámasz is hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.

A Flanker a csukótámaszokon kívül egyéb otthoni és irodai munkaállomásokon használt kiegészítő eszközök széles választékával várja vásárlóit. Ilyenek például a betekintésvédelmi fóliák, adatvédelmi szűrők, notebook/laptop állványok, vagy precíziós egéralátétek.

Még több cikk a témában


© All Rights Reserved – Flanker Plusz Kft. | Site by Meraki